sábado, marzo 08, 2008

Complexitat...



Fa dies que no actualitzo...
Ja sé que els meus amics volen que actualitzi més sovint...
Tinc amics que diuen que “no estan inspirats” o no tene res a dir...

A mi em sembla que em passa a l’inrevès. Visc tantes coses que no sé a partir de quina reflexionar i comunicar als meus amics.
N’anuncio algunes que visc actualment...:
- M’agradaria conèixer més a fons...què fan els moviments de “dones” avui que celebrem el “Dia mundial de la dona (8 de març)”
- Voldria saber parlar, en ocasió del darrer atemptat terrorista, del valor de la vida i de la convivencia.
- Com saber si els líders polítics volen ser servidors de la gent o aprofitar-se’n d’ella per afany de poder.
- Com és que l’episcopat utilitza l’eina de les votacions per saber la voluntat de Déu o del seu Esperit? I per què no la fa servir per escollir-los a ells per a ser bisbes? Que no se’n fia?
- M’haguès agradat trobar les paraules adequades en el funeral del meu germà, per tal que haguès servit per llimar diferències familiars.
- Saber, demà, ja que celebrem l’aniversari de la meva dona i meu amb els meus fills, acollir i comunicar les vivencies que vivim en el nostre “dia a dia”
- Aprofitar l’experiència que faré el proper dia 12, del “recompte de persones sense sostre” de BCN on m’he apuntat com a voluntari i on conviuré unes hores a la matinada del dia 13.
- Reflexionar entorn com porto el meu “voluntariat” en el terreny hospitalari , en el del reforç escolar i en el d’acollida a nens/es i joves.
- Dilluns posarem les “cendres” del meu germà al níxol dels pares. M’acompanyaran la meva dona, els meus fills i d’altres familiars. Com a humans que som necessitem d’aquestes celebracions.
- Una amiga meva d’infantesa ha trobat parella que l’acompanyarà en la seva vida futura, però a fora del país i amb problemes de salut i addiccions. M’he de limitar a contemplar.? Com podré incidir en la seva felicitat i llibertat?
- També dono classes particulars a estudiants. La meva relació ha de ser merament profesional ¿
- Un grup de “gent gran” està progressant en les classes que els dono d’informàtica, com a voluntari. Cerquen alguna cosa més ?
- Els meus néts cada dia són més exigents a obtenir el què volen... i sempre em pregunto...com s’han d’educar avui dia els nens per esdevenir el dia de demà bons ciutadans i saber estar atents a la crida de Déu pel seu prejecte de vida?
...................................

La vida és força complexa...no creus ?

3 comentarios:

Mercè Solé dijo...

Hola, Manel,
Escrius poc, però escrius molt bé. Moltes felicitats pel vostre aniversari!
Mercè

Montse dijo...

Hola Manel, masses preguntes i poques respostes satisfactories, però tu fas el que pots, i amb bondat, i amor envers els altres, has de pensar que simplement som persones, i que fem el que podem, molts n'hi haguessin com tú.

Manel Filella dijo...

Mercè i Montse. Gràcies pels ànims que em doneu amb els vostres comentaris i observacions. Me n'alegro que els blocs de la Blogosfera cristiana siguin de profit i de bona reflexió.