domingo, octubre 14, 2012

"...Després torna i vine amb mi."
 
“…Després torna i vine amb mi” (Mc. 10,17-30)

…”però jo no sóc tonto”…- com diu l’anunci.

- No em decideixo a posar tots els meus estalvis a una “banca ética”. Una miqueta sí, però…

- Amb els més necessitats em justifico dient que no puc arreglar el món o que mirin d’estalviar com jo faig.

-Pràcticament, passo, per impotència, quan m’assabento dels infants i gent que moren de gana al món.

- L’altra dia, vaig anar a sentir una conferencia d’un teòleg (J.A.Tamayo), en ocasió del 50e`. aniversari de l’inici del concili Vaticà II,a un local d’un partit polític, perquè la jerarquía eclesiástica, li va prohibit de fer-la als locals de la parroquia. Em vaig recordar que fa uns 50 anys  els partits polítics, sindicats, clandestins, eren acollits als locals parroquials perquè es reunissin.

- El passat dia 12 vaig asistir a la 59 jornada General de l’ACO. Molta gent que volia carregar les piles amb l’estudi de l’encíclica “Joia i Esperança” (Gaudium et Spes) i publicant un Manifest.

- Ahir dissabte 13 vaig assistir al 1r. Fòrum de Balsereny “amb motiu dels 50 anys de la inauguració del concili Vaticà II i dels 40 anys del camí com a bisbe de Pere Casaldàliga. Quines ganes de fer treball ecumènic i diàleg interreligiós…Quines ganes de lluitar contra la marginació, la pobresa i la indignació davant les injustícies. Ganes d’una Església més plural i oberta a la diversitat… I la constatació que l’estructura jerarquica de l’Església és la d’una “monarquia absoluta”.

- Avui he assistit a l’inauguració de l’Any de la Fe” a la Catedral de Sant Feliu de Llobregat.  Moltes ganes de recuperar el “gaudi de la bellesa de la fe i el goig del seu anunci”(“Porta fidei”) i no sé pas que farem entorn d’aquestes ganes…

- I la semana entrant seguirem fent les actuacions de voluntariat,amb ganes de no justificar-me davant Jesús, també anirem a un dinar de germanor amb la Gent Gran del poble i desprès ens trobarem germans creients de la “Diaspora” per estudiar la Carta als Romans de Sant Pau.

Tot per anar veient com es pot fer això de “tornar i seguir Jesús”

No hay comentarios: