viernes, enero 16, 2009

Prou violència comencem a construir la pau!


A continuació us oferim un comunicat de la Coordinadora de les Conferències Episcopals en suport de l'Església a Terra Santa que ha estat enviat per la Delegació de Mitjans de Comunicació del Bisbat d'Urgell, titulat: " Prou violència comencem a contruir la pau!".
--------------------------------------------------------------------------------------
Una i altra vegada hem escoltat els clams de l'Església Mare de Jerusalem en aquesta terra dividida i afligida, durant la IXa visita de la Coordinadora de Conferències Episcopals. La violència a Gaza estava en la ment i en els llavis de tothom. Hem pogut escoltar el testimoni directe de la tragèdia humana que s'hi viu, per part del rector de la parròquia de Gaza, el P. Manawel Musallam.

No hi pot haver pau sense que la gent cregui en la pau. No hi pot haver seguretat sense seguretat per a tots. No hi pot haver justícia sense que hi hagi justícia per a tothom en aquesta terra. La fe ens dóna l'esperança que la justícia, la pau i el perdó són possibles, una convicció compartida pels nostres amfitrions, el Patriarca S. B. Fouad Twal i l'Assemblea d'Ordinaris Catòlics de Terra Santa.

Som pastors, no líders polítics, però la veu dels creients és vital per a la recerca de la pau. La realitat que cada persona humana és creada a imatge de Déu exigeix la dignitat per a tots. El missatge del Príncep de la Pau, nascut en aquesta terra, ens recorda que la pau és possible. “El poble que avançava en les tenebres ha vist una gran llum” (Is 9,2). La foscor d'ara donarà pas a la llum.

Als dirigents de la comunitat internacional els diem: Treballeu amb Israelians i Palestins per aturar la violència a Gaza i proporcionar-hi urgentment la necessària assistència humanitària. Però no només això. Pressioneu amb una sola veu els Israelians i els Palestins per construir una pau justa, amb seguretat per a Israel i amb un Estat viable per als Palestins.

Al poble de Déu dels nostres països li diem: Intensifiqueu la vostra pregària pel benestar de l'Església Mare i la pau a Jerusalem. No tingueu por. Veniu com a pelegrins a Terra Santa i feu costat a les comunitats cristianes que viuen aquí. Unim-nos per persuadir els nostres governs que construir la pau entre Israelians i Palestins ha de ser una alta prioritat. Doneu suport a projectes concrets i fomenteu l'agermanament amb les comunitats cristianes locals que lluiten per sobreviure.

Als cristians de l'Església Mare a Terra Santa els diem: Veiem en vosaltres el rostre sofrent de Crist, que ho va perdre tot per la nostra salvació. No esteu sols. Som una família en la comunió universal amb Crist. Escoltem els vostres clams quan sofriu amb els vostres germans i germanes d'arreu. Us assegurem el nostre amor, la nostra pregària i la nostra constant solidaritat. I us demanem que també vosaltres pregueu per nosaltres.

Signataris:

Mons. Peter Bürcher
Bisbe de Reykjavik, Conferència Episcopal Escandinava.

Mons. Michel Dubost
Bisbe d'Evry, Conferència Episcopal Francesa.

Mons. Raymond Field
Bisbe auxiliar de Dublín, Conferència Episcopal Irlandesa.

Mons. Patrick Kelly
Arquebisbe de Liverpool, Vicepresident de la Conferència Episcopal d'Anglaterra i Gal·les.

Mons. William Kenney CP
Bisbe auxiliar de Birmingham, Conferència Episcopal d'Anglaterra i Gal.les i representant de la Comissió de Conferències Episcopals de la Unió Europea.

Mons. Gerald F. Kicanas
Bisbe de Tucson, Vicepresident de la Conferència Episcopal dels Estats Units d'Amèrica.

Mons. Reinhard Marx
Arquebisbe de Munic i Freising, Vicepresident de la Comissió d'Afers Internacionals de la Conferència Episcopal Alemanya.

Mons. Joan-Enric Vives Sicília
Bisbe d'Urgell i Copríncep d'Andorra, Conferència Episcopal Espanyola.

Mons. V. James Weisgerber
Arquebisbe de Winnipeg, President de la Conferència Episcopal Canadenca.

No hay comentarios: