jueves, enero 01, 2009

Jornada mundial per la PauJORNADA MUNDIAL PER LA PAU AMB MANIFESTACIONS I PROTESTES
El Papa Pau VI va establir que l'1 de gener fos la Jornada Mundial per la Pau. La d'enguany es troba sota l'ombra de la guerra que colpeix la Franja de Gaza. Manifestacions i accions de protesta van creixent arreu del món. Penjo avui el document de la Fundació per la Pau

ATUREM LA MASSACRE A GAZA
La Fundació per la Pau mostra la seva indignació per la matança de Gaza i crida a aturar una escalada bèl.lica que, en cap cas, incrementarà la seguretat i la pau a la zona. Llegeix el comunicat i demana al govern català, al govern espanyol i a la Unió Europea la seva intervenció per aturar la violència.
Enviar carta de petició on-line

COMUNICAT
La Fundació per la Pau mostra la seva indignació per la matança de Gaza i crida a aturar una escalada bèl.lica que, en cap cas, incrementarà la seguretat i la pau a la zona
La Fundació per la Pau vol expressar la seva repulsa més enèrgica per la matança de Gaza, la seva indignació per la passivitat de la comunitat internacional i la seva preocupació per l’increment de l’espiral de violència que, ja fa massa temps, pateix aquesta regió del planeta.
Hem expressat, sovint, la nostra postura sobre el conflicte: animant processos de pau, denunciant les vies militars, rebutjant l’ocupació, solidaritzant-nos amb les víctimes, donant suport als actors de pau que, tant a Israel i Palestina, malden per obrir opcions de pau, etc.
Però, ara, davant dels darrers atacs i el perill d’una invasió de Gaza, volem fer públic amb urgència el següent:
. El nostre enèrgic rebuig a l’acció del govern israelià: aquest atac bèl.lic és mancat de tota ètica (què justifica la matança de centenars de persones i la terrorització de milers?), de fonament de dret (el govern israelià s’ha saltat tots els procediments, criteris i normes establertes internacionalment per a afrontar conflictes) i de lògica en clau de seguretat (és obvi que aquest atac, lluny de fomentar la pau, incrementarà la inestabilitat de la zona i perjudicarà la seguretat dels ciutadans i ciutadanes d’Israel).
. La nostra indignació per la manca de pressió efectiva per part dels governs europeus i de la comunitat internacional amb les repetides accions del govern israelià, ja siguin atacs militars o el setge inhumà (aturades d’aigua i electricitat; tancament de fronteres; impedir el pas de productes essencials; prohibir la presència de periodistes internacionals, etc.) al qual se sotmet Gaza.
. La nostra solidaritat amb el patiment de la població civil de Gaza.
. La nostra demanda de cessament de tota violència a ambdues parts: a més d’enquistar encara més el conflicte, més violència suposarà inevitablement més sofriment per a la població civil.
. El nostre suport a les ONG, entitats, grups i persones amigues que, a Israel, clamen per una pau justa i, ara, es manifesten per la fi del setge, dels atacs militars i per la renovació de la treva.

Barcelona, 29 de desembre de 2008

També es pot signar el document Aministia Internacional:

1 comentario:

Assumpta dijo...

Tant de bo, Manel, tant de bo...