domingo, septiembre 19, 2010

Trobar Déu a la vida quotidiana




Aquest ha estat el tema del 1r. Forum Església Plural celebrat a la Casa d’exercicis de la Cova de Manresa , amb l’acompanyament d’en Xavier Melloni.

Ara sabem que una persona espiritual és aquella que viu segons l’ètica de Jesús i té una proximitat estreta amb Déu. Som convidats a trobar espais de silenci a la nostra vida quotidiana i fer dels trànsits entre el món interior i exterior l’actitud fonamental de qualsevol persona que vol sentir Déu i vol experimentar les actituds de Jesús. Una vida espiritual intensa és una crida per a tota persona humana, que no podem defugir si volem gaudir de plenitud i felicitat, i omplir de sentit la nostra vida.

Una setantena de persones ens hem trobat, enguany, en aquest 1r. Fòrum i que seguim les activitats d’ ”Església Plural” a travès de la pàgina web i del butlletí periòdic que anem rebent.
Enguany però hem volgut donar un nou pas per, a més de comunicar-nos, veure’ns les cares, trobar-nos personalment, establir un debat sobre la situació de l’Església, les necessitats espirituals de les persones, el paper d’Església Plural, i comunicar de primera mà, les opinions, crítiques i propostes sobre la tasca que es fa.

Tot el matí, fins l’hora de dinar, ha estat de silenci, pregària i descoberta de la nostra existència avui i cada dia. S’ha coronat amb la celebració de l’Eucaristia per part de tots els assistents.

Ens hem adonat que:
Tú y yo
somos los dos
una sola hoja
de papel.
Yo soy
la página de arriba
al sol y al aire
y a todo el que quiera
leer una palabra,
oirte y encontrarte.
Tú eres
la página de abajo
que me sustenta,
oscuro,
invisible,
pegado a la madera
.................
¿Qué sé yo
dónde acabo yo
y dónde empiezas tú?

Benjamin Glez Buetta
“Salmos para gustar y sentir”

No hay comentarios: