domingo, octubre 07, 2007

Ben trobats!!


“Quan vaig sortir de Vallirana, vaig dir:”Adéu!” Ara, amb tot goig i sinceritat, dic en arribar a St. Just: Ben trobats!”

Amb aquests paraules el nou rector de la Parroquia de Sant Just i Pastor de Sant Just Desvern (Baix Llobregat/ Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) saludava a tots els feligresoss en el seu “Full informatiu de la parroquia”

“Cal no perdre de vista que Jesucrist és el mateix ahir, avui i sempre; que la fe de l’Església està unida per la comunió amb el bisbe; que els sagraments són els signes de la fe de la comunitat reunida; que la paraula de Déu és proclamada davant tothom, sigui qui sigui i a on sigui. Ara, l’important és tota la comunitat que va continuant en el camí de la fe amb el camí de la història en el nostre poble de St. Just.”

Que siguem “testimonis” de Jesucrist, en la cursa de “relleus” que els nostre bisbe en ha invitat a fer aquests darrers mesos proveint diverses parròquies del bisbat. Però els "testimonis" sense els "corredors" no poden arribar a la fita de la cursa: Jesucrist. Ens ha dit el nou rector en les seves paraules a la feligresia.

La comunitat cristiana de Sant Just ha rebut el nou rector, Mn. Joaquim Rius i Adell, en la celebració de l’Eucaristia que ha presidit el nostre bisbe Monsenyor Agustí Cortès, acompanyat de Mn. Joaquim i de Mn. Antón Roca (rector sortint), i també d’altres acompanyants.

- Li ha fet donació d’un llibre històric de Mn. Antonino Tenes (àntic i emblemàtic rector de Sant Just )
- El llibre “1000 anys de la població de Sant Just Desvern” editat pel centre d’estudis santjustencs.
- I una olivera per plantar-la a l’hort de la rectoria


Els altres aspectes de la celebració tot molt rituals, lectures protocolàries, canòniques d’uns i d’altres i també perquè quedi ben clar...el que creu, la disposició fidel a obeir el bisbe i la santa mare Església...pel bé dels fidels...

Benvingut doncs, Mossén Joaquim Rius i Adell

1 comentario:

Montse dijo...

Hola Manel, a mi l'esglesia , vull dir la misa tant ritualista no m'agrada tant, encara que quan veig a un capellà veiet, i que s'agenolla continuament, m'emociona.
No vaig gaire a misa, ja ho saps, però quan porto al petit de casa, m'agrada la misa més informal, no tant ritualista.